Достапни линкови

Рускиот град Воронеж продава статуа на Ленин


Рускиот град Воронеж ја продава стауата на Владимир Ленин, бидејќи повеќе неможе да си ги дозволи трошоците за нејзиното одржување. Компанијата која била надлежна за одржување на статуата банкротирала и сега бара нов сопственик кој ќе може да издвои околу 49 илјади долари за нејзина поправка. Статуата од поранешниот руски лидер е долга 14 метри и била поставена пред 60 години на плоштадот во градот.
XS
SM
MD
LG