Достапни линкови

Басеску-Молдавија да продолжи со реформите за во ЕУ


Романскиот претседател Трајан Басеску при неговата посета на Молдавија ги повика властите на земјата да продолжат со реформите за членство во Европската Унија. Басеску на студентите на универзитетот во Кахул им соопшти дека местото на Молдавија е во унијата, но на патот на евроинтеграција земјата ќе треба да поднесе многу жртви. Голем дел од Моладавија беше во рамки на Украина пред распаѓањето на Советскиот Сојуз, а околу 80 проценти од нејзиното население е романско.
XS
SM
MD
LG