Достапни линкови

ММФ објави извештај за Србија


Меѓународниот монетарен фонд денеска на својот сајт го објави новиот извештај за Србија во кој соопштуваат дека економијата во земјата постепено ќе се опоравува и тие проценува дека во 2011 ќе се зголеми извозот. Тие сметаат и дека растот на бруто домашниот производ во Србија ќе продолжи во 2012 на нивото кое бил пред кризата.
XS
SM
MD
LG