Достапни линкови

Во САД каматите и натаму рекордно ниски


Американската централна банка одлучила да ги одржува каматите на рекордно ниско ниво, ветувајќи дека таквата политика ќе потрае само за да помогне во намалувањето на невработеноста. Во соопштението на банките се вели дека економската активност во земјата се зајакнува и дека се ублажува лошата состојба. Со ваквиот потег и банката се штити, затоа што намаленото кредитирање може да ја намали куповната моќ на потошувачите, јавуваат агенциите.
XS
SM
MD
LG