Достапни линкови

Русија ја ратификува реформата на Европскиот суд во Стразбур


Горниот дом на рускиот парламент денеска го ратификуваше протоколот за реформи на Европскиот суд за човекови права во Стразбур. Русија е последна земја која ја одобри реформата чија цел е да се забрза работата на Судот, кој често носеше одлуки во случаите против Москва, што пак наидуваше на остри руски критики на неговата работа.
XS
SM
MD
LG