Достапни линкови

Последниот чин на устоличувањето на Иринеј во Косово


Новиот српски патријарх Иринеј соопшти денеска дека последниот и најсвечен дел од неговот устоличување ќе се одржи на 25 април во Косово во градот Пеќ и тоа ќе го означи почетокот на работата на Светиот синод. Заседанието на Синодот како што изјави Иринеј ќе претставува и можност за разгледување на состојбата во Косово.
XS
SM
MD
LG