Достапни линкови

Втор круг преговори на лидерите на двете заедници во Кипар


Лидерите на двете заедници во Кипар денеска го започнаа вториот круг на преговори за повторно обединување на островот. Кипарскиот претседател Димитрис Христофиас и лидерот на кипарските Турци, Мехмет Али Талат се сретнаа во Никозија каде разговараа за поделбата на власта и за економијата во земјата. Преговорите ќе продолжат и во наредните два дена.
XS
SM
MD
LG