Достапни линкови

Турција не е за привилегирано партнерство со ЕУ


За Турција е навредливо да разговара за привилегираното партнерство, како што тоа го нудат некои земји од Европската унија. Ова го изјави главниот преговарач на Анкара за приемот на оваа земја во Унијата Егемен Багис. Според него, не постои никаква друга опција отколку полноправното членство. Багис, во интервју за виенскиот весник Пресе, наведе дека половина од поглавјата во преговорите се политички блокирани од оделни земји на Европската унија.
XS
SM
MD
LG