Достапни линкови

Ахмадинеџад го претстави буџетот пред парламентот


Иранскиот претседател Махмуд Ахмадинеџад денеска го презентираше годишниот буџет пред парламентот во кој посебно внимание е посветено на редуцирањето на зависноста на Иран од приходот од нафта. Иранските агенции сопштија дека буџетот ќе изнесува 368 билиони долари. Ахамдинеџад не објави како земјата ќе може да го зголеми буџетот, ако ја намали зависноста од извозот на нафта. Некои 80 проценти од парите во буџетската каса доаѓаат од извозот на нафта на земјата.
XS
SM
MD
LG