Достапни линкови

Северна Кореја-превентивен напад од југот ќе значи војна


Северна Кореја соопшти дека било каков првентивен напад од Јужна Кореја ќе го сфати како објава на војна. Тие ќе преземат воена акција доколку Јужна Кореа се обиде да го наруши суверенитетот на земјата и ќе извршат напади врз главните цели на југот. Министерството за одбрана на Јужна Кореа претходно соопшти дека земјата треба да покрене превентивен напад врз Северна Кореа, доколку има индикации дека таа подготвува нуклеарен напад.
XS
SM
MD
LG