Достапни линкови

Ромпуј-решавањето на кипарското прашање е важно за ЕУ


Претседателот на Европската Унија, Херман Ван Ромпуј при неговата денешна посета на Никозија соопшти дека решавањето на кипарското прашање е важно за унијата, бидејќи тоа ќе стави крај на поделеноста во Европа и ќе ја зголеми безбедноста во регионог. Тој потврди дека Кипар има подршка од унијата во напорите за обединувањето на островот. Ромпуј се сретна со кипарскиот претседател Димитрис Христофиас во рамки на неговата обиколка на главните градови на земјите-членки на ЕУ.


XS
SM
MD
LG