Достапни линкови

Пад на фунтата - кратење на Британските анти терористички програми


Британија ја скрати својата анти терористичка програма за Пакистан поради падот на вредноста на британската фунта. Загубата на Министерството за надворешни работи изнесува околу 110 милиони фунти. Се наведува дека поради таа причина се скратени и сличната програма за Авганистан, како и за превенција на конфликти во Африка.
XS
SM
MD
LG