Достапни линкови

Авганистанците сами ќе се грижат за безбедноста?


Британскиот амбасадор во Авганистан Марк Седвил вели дека, на Меѓународната конференција за Авганистан што треба да се одржи наредната недела во Лондон, би можело да се утврди првичен временски распоред за префрлање на одговорноста за безбедноста од странските сили на авганистанските власти. Тој вели дека некои земји може да се согласат да обезбедат пари за авганистанскиот план за реинтеграција во општеството на Талибанците, кои ќе го положат оружјето.
XS
SM
MD
LG