Достапни линкови

26 луѓе убиени во 2009 во Русија поради расизам


Московската полиција соопшти денеска дека минатата година поради расизам во главниот град на Русија се убиени 26 луѓе. Владимир Колоколтсев изјави дека во 2009 година биле регистрирани 62 напади на несловенско население, меѓу кои 26 завршиле со убиство, а 25 со тешки повреди на жртвите. Соопштението е ден по анти-фашиситчкиот марш во градот, преку кој беше побрано да се казнат неонационалистите.
XS
SM
MD
LG