Достапни линкови

Грција ги достави контрааргументите за тужбата на Македонија


Грција ден перд истекот на рокот ги достави пред Меѓународниот суд на правдата во Хаг, своите контрааргументи за тужбата што против неа ја поднесе Македонија, поради кршење на Привремената Билатерална спогодба од 1995 година со блокирањето на македонската покана за членство во НАТО на Самитот на Алијансата во Букурешт. Меморандумот го доставија застапникот на Грција, амбасадорот Јоргос Савидис и правниот советник во грчкото министерство за надворешни работи Марија Телалијан. Во него се содржани правни, политички и историски аргументи, кои ги негираат македонските тврдења.
XS
SM
MD
LG