Достапни линкови

Руската популација бележи раст за прв пат по 15 години


Руската популација минатата година се зголемила за 15 до 20 илјади луѓе, што претставува нејзин прв раст во последниве 15 години. Рускиот министер за здравство Татјана Голикова соопшти дека земјата во моментов има скоро 142 милиони луѓе и дека растот се должи на намалувањето на морталитетот и во населувањето на имигранти од поранешните советски земји.

XS
SM
MD
LG