Достапни линкови

Гејтс: „ Се сомневам дека талибанците ќе склучат мир со авганистанската Влада“


Секретарот за одбрана на Соединетите Американски држави, Роберт Гејтс вели дека се сомнева дека лидерот на талибанците Мулах Омар некогаш ќе склучи мир со авганистанската Влада. Гејтс изјави дека процесот на помирување и реитеграција на талибанските борци се од суштинско значење за стабилизацијата на Авганистан. Тој вели дека мали се шансите лидерите на талибанците да се предадат и да го прекинат овој вооружен конфликт се додека на сфатат дека се поразени.
XS
SM
MD
LG