Достапни линкови

ЕУЛЕКС со критики за паралелниот судски систем во Косово


Мисијата на Европската унија во Косово упатила критики кон српските власти дека продолжуваат до паралелниот судски систем на косовска територија. Шефот на ЕУЛЕКС, Ив Де Кермабон изјавил дека никаде во Европа нема два судски системи, кои дејствуваат во еден и ист момент и на исто место., па затоа и во Косово може да има само еден судски систем,Тој изјавил дека треба да се разгледа политичката одлука на Белград да именува судии за српските судови во Косово.
XS
SM
MD
LG