Достапни линкови

Обама ќе одобри нови такси во банките


Американскиот претседател Барак Обама денеска ќе одобри нови такси во банките со кои треба да се покријат 700 милјарди долари, кои беа потрошени минатата година за закрепнување на финансискиот сектор. Околу 50 компании очекуваат да бидат покриени од новите такси, со кои се планира да се вратат 17 милиони долари од најдобрите финансиски институции. Буџетот на САД за 2011 година ќе биде соопштен на почетокот на наредниот месец.
XS
SM
MD
LG