Достапни линкови

Русија ќе ги одобри реформите на Европскиот суд за човекови права


Русија ќе го ратификува клучниот протокол за долго одложуваните реформи на Европскиот суд за човекови права. Претседателот на Думата, Борис Гризлов изјави дека утре Парламентот ќе го одобри протоколот. Русија е единствената членка на Советот на Европа која досега не го ратификуваше тој протокол, а честопати го критикуваше судот дека носи политички одлуки против Москва.
XS
SM
MD
LG