Достапни линкови

Кина не отстапува од контрола на интернетот


Кина ги потсети фирмите дека треба да соработуваат во насока на владина контрола врз интернет. Државните органи предупредуваат дека владата и интернет-медиумите имаат одговорност да го креираат јавното мислење против порнографија, упади во системот, интернет измами и „ширење гласини“. Оваа реакција доаѓа откако компанијата Гугл се закани дека ќе се повлече од земјата поради проблеми со цензурата.
XS
SM
MD
LG