Достапни линкови

Ерменскиот суд одбри дипломатски односи со Турција


Ерменскиот Уставен суд го одобри протоколот за спроведување на дипломатски односи на земјата со Турција. Во октомври Ерменија и Турција потпишаа два протокола за спроведување дипломатски односи и за повторно отварање на границата меѓу двете земји. Но парламентите на земјите треба да го ратификуваат договорот за да стапи на сила. Турција соопшти дека договорот нема да биде ратификуван се додека Ерменија не го реши спорот со Азербеџан за Нагорно Карабах.
XS
SM
MD
LG