Достапни линкови

ОН ќе и даде 270 00 долари помош на Албанија за поплавите


Обединетите Нации одобрија помош во износ од 270 илјади долари за поплавените подрачја во Албанија. Освен од ОН во Албанија пристигнува помош и од други земји. Словенија и Грција испратија екипи за справување со вакви ситуации, а Италија 2 хиликоптера за евакуација на населението, како и храна и лекови.

XS
SM
MD
LG