Достапни линкови

Меѓународната заедница во одбрана на својот претставник во БиХ


Управниот одбор на Советот за спроведување на мирот во Босна и Херцеговина оцени дека е неприфатлив секој обид за поткопување на мандатот на високиот претставник на меѓународната зедница во Босна. Во заедничкото соопштение на амбасадорите на земјите кои се во Советот, се потсетуваат властите во Република Српска дека, според Дејтонскиот договор, високиот претставник има конечен авторитет за толкување и спроведување на мировниот договор.
XS
SM
MD
LG