Достапни линкови

Шпанија и формално земја преседавач со Европската Унија


Денеска е формалната инаугурација на Шпанија како 6 месечен преседавач со Европската Унија. Шпанците предложија нов систем на награди и казни за економските цели на Унијата. Премиерот Хозе Запатеро изјави дека заедничката политика е потребна за да се оствари економски напредок. Со самитите на ЕУ нема да преседава Запатеро туку првиот претседател на Унијата Херман ван Рампуј.
XS
SM
MD
LG