Достапни линкови

Испраќање на нов контингент на АРМ во Авганистан


Во касарната „Куман Јосифовски Питу“ во Тетово ќе се одржи свеченост по повод испраќањето на контингентот на АРМ од составот на 2 механизирана пешадиска бригада кој учествува во мировната мисија ИСАФ во Авганистан. Во осмата ротација во мировната мисија ИСАФ ќе заминат 149 војници, кои заедно со најстариот претставник и двајца штабни офицери ќе бидат распоредени во главната команда на ИСАФ во Кабул и задачите ќе ги извршуваат во рамките на контингентот на Армијата на Обединетото Кралство.
XS
SM
MD
LG