Достапни линкови

Неколку понуди за купување на автопроизводителот Сааб


Луксембурската компанија Генил Капитал достави понуда за купување на шведскиот автопроизводител Сааб, пред вечерашниот краен рок, кој го постави нејзиниот сопственик Џенерал Моторс, кои или ќе ја продадат компанијата или ќе ја затворат. Холандскиот автопроизводител Спајкер изјави дека и тие ќе достават понуда. Шведските медиуми соопштија и дека две нивни анонимни групации најверојатно ќе се приклучат на трката во последен момент.
XS
SM
MD
LG