Достапни линкови

Ирак ќе ја модернизира телекомуникацијата


Ирак потпиша договор вреден 445 милиони долари со телекомуникациска компанија од Катар за да и обезбеди на земјата врска со земјите од персискиот залив и Индија. Ирачкото министерство за телекомуникации соопшти дека договорот со Голф Бриџ Интернешнл Кејбл ќе ја подобри врската на податоци, меѓу Европа и Азија. Модернизацијата на комуникацијата во Ирак е важна колку и договорот на земјата со меѓународните компании за искористувањето на нафтените полиња.
XS
SM
MD
LG