Достапни линкови

Сикорски:Гасоводот Северен ток е само фрлање пари


Руско- германскиот гасовод Северен ток е само фрлање на парите на европските потрошувачи, оценил полскиот министер за надворешни работи Радослав Сикорски.Тој изјавил дека гасоводот нема да биде рентабилен. Гасоводот треба да биде долг 1.223 километри и да поминува низ Русија, Шведска, Данска и Германија. Според Сикорски кој е долгогодишен критичар на проектот , со овој гасовод ќе се зголеми зависноста на Европа од руски ресурси. А според Москава, со овoј гасовод ќе се спречи недостатокот ог гас.
XS
SM
MD
LG