Достапни линкови

Моратинос-ЕУ да ја отвори вратата за прием на другите земји


Шпанскиот министер за надворешни работи Мигел Анхел Моратинос соопшти денеска дека е од фундаментално значење Европската Унија по усвојувањето на Лисабонскиот договор да ја отвори вратата за прием на другите земји, посебно на земјите од Балканот. Според Моратинос најкревка е Босна и Херцеговина, па затоа Шпанија која на 1 јануари го презеде претседавањето со унијата, најмногу внимание ќе и обрне на неа.
XS
SM
MD
LG