Достапни линкови

Ирак ги критикуваат САД за случајот Блеквотер


Ирачките власти уаптија критика до САД за одлуката на судот за повлекувањето на обинението против чуварите од американската компанија Блекватер за убиството на 17 државјани на Ирак во 2007 година. Истрагата на Ирак покажала дека тие го извршиле злосторството и Багдад и натаму кривично ќе ги гони сторителите.
XS
SM
MD
LG