Достапни линкови

Франција, Германија и Холандија продаваат вакцини за А Х1 Н1


Франција, Германија и Холандија ги продаваат вакцините за грипот А Х1 Н1, кои веќе не им се потребни за да ги намалат трошоците. По најавата на Светската здравствена организација за пандемијата на грипот тие земји нарачале големи количини на вакцини, односно по две за секој жител на земјата. Подоцна утврдиле дека е доволна само по една вакцина да се заштитат луѓето.
XS
SM
MD
LG