Достапни линкови

Иранскиот парламент ја одби власта да повлече предлог закон


Иранскиот парламент денеска го одби барањето на власта да го повлече предлог законот, чија цел е постепено намалување на субвенциите за енергија и храна. Претседателот Махмуд Ахмадинеџад сака да заштеди до 100 милиони долари годишно од субвениците за бензин, природен гас, струја, вода, храна, здравје и обрзование. Парламентот ги подржува реформите, но парите се предвидени да се искористат за јавна потрошувачка за да се намали растот на економските тешкотии на потрошувачите. Владата сака да ги потроши онаму каде што се најпотребни.
XS
SM
MD
LG