Достапни линкови

Новиот вирус на грипот повторно ке нападне!


Светската здравствена организација соопшти дека вирусот на новиот грип повторно ќе се рашири. Предвидувањата се дека вирусот А Х1 Н1 во следниот период ќе ги погоди областите и населението кои во првиот бран беа поштедени.
Според СЗО, најголем број смртни случаи се очекуваат во земјите во развој. Проекциите се дека штетите од новиот грип ќе го чинат светот околу 3 билиони долари.


.
XS
SM
MD
LG