Достапни линкови

Босна и Херцеговина членка на Советот за Безбедност на ОН


Босна и Херцеговина, Либан, Нигерија, Габон и Брзаил од денеска се нови непостојани членки на Советот за Безбедност на ОН за периодот 2010 – 2011 година. Тие им се приклучуваат на Јапонија, Мексико, Австрија, Турција и Уганда. Советот има 15 членки, од кои 5 се постојани – Велика Британија, Франција, САД, Русија и Кина.
XS
SM
MD
LG