Достапни линкови

Црногорците од денеска патуваат само со новиот пасош


Црногорците од денеска можат да патуваат во светот само со црногорски пасош кој е биометриски и важи десет години. Образецот на пасошот е напишан на црногорски, англиски и француски јазик на латиница, а доколку некој сака може и на кирилица. Стариот Југословенски пасош од денеска е надвор од употреба во Црна Гора.
XS
SM
MD
LG