Достапни линкови

Нов кривичен законик во Чешка - 1000 затвореници на слобода


Од денеска во Чешка започна да се применува новиот Кривичен законик кој за некои кривични дела предвидува построги, а за некои пак алтернативни казни.Со новиот Законик кој им дава поголема слобода на јавните обвинители при одлучувањето дали е сторено кривично дело или само прекршок.

Поради укинувањето на некои кривични дела над 1.000 чешки затвореници ќе бидат пуштени дома, а на десетици илјади ќе им се намалат казните согласно новиот Кривичен законик.

Препорачано

XS
SM
MD
LG