Достапни линкови

Црна Гора кандидат за ЕУ во 2010


Постои реална шанса Црна Гора до крајот на 2010 година да добие статус на кандидат за полноправно членство во ЕУ, изјави Црногорскиот претседател Филип Вујановиќ.. Вујановиќ изјави дека поради тоа следниот период треба да биде посветен на постигнувањето напредок по патот на европската интеграција и на зачувувањето на економската и социјална безбедност. Шефот на црногорската држава изјави дека 2009 година ќе биде запаметена со големи постигнувања на планот на надворешната политика и интеграцијата, но и со сериозни економски и социјални предизвици, кои ги наложила глобалната криза.
XS
SM
MD
LG