Достапни линкови

Македонија - земјоделското производство во 2009 зголемено


Земјоделското производство во 2009 година се очекува да биде поголемо од лани за 4,6 отсто, соопшти Државниот завод за статистика. Вкупното проценето производство на житни растенија е намалено за 3,3 проценти, а производството на индустриски растенија се проценува дека е зголемено за 5,2 отсто. Овоштарското производство годинава е поголемо за 2,5 проценти од ланското, а производството на грозје бележи пораст за 4,9 отсто. Според статистика, зголемување се очекува и кај добиточното производство за 2,8 отсто.
XS
SM
MD
LG