Достапни линкови

Путин го поздрави растот на популацијата во Русија


Рускиот премиер Владимир Путин денеска по состанокот на владата го поздрави растот на популацијата во земјата за кој верува дека се случува за прв пат од 1995 година. Бројот на населението во Русија се намали по распадот на Советскиот сојуз, а според официјалната статистика тој се зголемил поради демографските промени и зголемената миграција во земјата.

XS
SM
MD
LG