Достапни линкови

Жешка линија меѓу Северна и Јужна Кореја


Северна и Јужна Кореја отворија нова воена жешка линија. Тоа треба да го олесни преминувањето на меѓусебната граница. Двете Кореи технички сеуште се во војна, но односите полека се затоплуваат. Во почетокот на месецов Јужна Кореја испрати медицински тим во Северна Кореја како помош во справувањето со свински грип.
XS
SM
MD
LG