Достапни линкови

Одгледана проѕирна златна рипка


Јапонските научници успеале да одгледаат проѕирна златна рипка на која може да се посматра функционирањето на нејзините внатрешни органи. Тоа, како што беше образложено било со цел студентите да ги изучуваат внатрешни органи, а без притоа да вршат сецирање на животните. Претходно, во Јапонија беше одгледана проѕирна жаба. Активистите за заштита на животните долго време бараат алтернатива на сецирањето животни за изучување.
XS
SM
MD
LG