Достапни линкови

Гелиќ-Србија тешко во ЕУ до 2014


Српскиот вицепремиер Божидар Гелиќ соопшти денеска дека Србија е малку веројатно да стане членка на ЕУ до 2014 година, но дека таа дотогаш може да добие статус на земја кандидат за членство во унијата. Тој очекува дека молбата на Србија идниот претседавач на унијата Шпанија ќе ја стави на дневен ред на пролет. Следниот чекор на Србија сопред Гелиќ ќе биде добивање на датум за почеток на пристапни преговори.

XS
SM
MD
LG