Достапни линкови

Медведев ќе спроведе реформи во полицијата


Рускиот претседател Димитриј Медведев соопшти денеска дека ќе спроведе реформи во министерството за внатрешни работи, што е потребно по злоупотребите на полицијата. Тој ќе ја промени структурата на министерството и ќе ја намали бројката на полицајци за една петина до крајот на 2012 година. Тој најави и отпуштања во другите сектори на министерството, како и борба против корупцијата во полицијата.
XS
SM
MD
LG