Достапни линкови

Туркменистан уништи 1,3 тони дрога


Турменистанските власти денеска јавно уништија 1,3 тони наркотици запленети во последните акции на властите. Ова е втор пат годинава во Туркменистан да се уништуваат запленети наркотици. Туркменистан граничи со Авганистан и е транзитна рута за трговијата со дрога, но за време на бившиот претседател Сапармурат Нијазов ретко се јавуваше за поголеми конфискации на дрога.
XS
SM
MD
LG