Достапни линкови

Гелиќ-нова ера и етапа за Србија со кандидатурата за ЕУ


Србија почнува нова ера и нова етапа во европската интеграција, соопшти српскиот вицепремиер за европски инеграции Божидар Гелиќ по поднесувањето на кандидатурата на земјата за полноправно членство во ЕУ. Според него со извршените реформи и со соработката со хашкиот трибунал, борбата со корупцијата и криминалот Србија создала ситуација за поднесување на кандидатурата за членство во ЕУ.
XS
SM
MD
LG