Достапни линкови

Москва ќе ја обнови скулптурата што ја урна Грузија


Московскиот градоначалник Јуриј Лужков соопти дека споменикот од Втората Светска Војна кој беше урнат во Грузија ќе биде повторно направен и поставен на планината Поклонаја во градот. Споменикот Лужков ќе побара да биде обновен од страна на скулптурот Мераб Берженишвили кој првично го направил. Споменикот беше урнат во саботата за на негово место да се изгради парламент.
XS
SM
MD
LG