Достапни линкови

Осомничен за кражбата на знакот од Аушвиц во притвор 3 месеци


Марчин А. кој е осомничен дека принудил 4 мажи да го украдат знакот "Работата ќе ве ослободи" од еден поранешен нацистички логор во Аушвиц ќе остане три месеци во притвор до судењето. Според полскиот суд во Краков иако тој не ја признал вината за кражбата ќе му биде даден истиот третман како и на другите кои соопштија дека учествувале во грабежот. Судот смета дека Марчин може да се обиде да ги прикрие доказите за инцидентот. Обвинетиот кој има од 20 до 39 година се соочува со казна до10 години затвор.
XS
SM
MD
LG