Достапни линкови

Продолжува расправата за буџетот за 2010 година


Собранието на Република Македонија денеска ќе ја продолжи расправата по дополнетиот Предлог-буџет за 2010 година, со кој приходите се планирани на околу 143 милијарди, а расходите на нешто повеќе од 153 милијарди денари. Пратениците од владејачките партии во вчерашната расправа главно го оценија Предлог-буџетот како позитивен, а за оние од опозицијата, пак, предложениот буџет е нереален, нетранспарентен, неразвоен и нереформски.
XS
SM
MD
LG