Достапни линкови

Аринч-Турција не ги дескриминира граѓаните по верска основа


Турскиот вицепремиер Булент Аринч соопшти денеска дека Турција не ги дискриминира своите граѓани по верска основа и го повика вселенскиот патријарх Вартоломеј да ги објасни обвинувањата за состојбата на грчкото малцинство во земјата. Патријархот ијавил дека припадниците на грчкото малцинство се чуствуваат како граѓани од втор ред и не ги имаат истите права како другите жители во Турција.
XS
SM
MD
LG